Zlonamjere na internetu

Phishing

Phishing ili mrežna krađa identiteta, vrsta je prijevare putem elektroničke pošte odnosno elektroničke poruke. Pošiljateljnavodi žrtvu otkriti osobne informacije (obično financijske) upisivanjem istih na lažiranoj internetskoj stranici čija je poveznica dana u poruci. navodi žrtvu otkriti osobne informacije (obično financijske) upisivanjem istih na lažiranoj internetskoj stranici čija je poveznica dana u poruci.

Cyberbullying

namjerno, ponavljano i agresivno ponašanje pojedinca ili skupine ljudi uporabom informatičkih i/ili telekomunikacijskih sredstava, čija je namjera oštećivanje ili zlostavljanje drugih. Oblik je bullyinga.

Zlonamjerni softver

Zlonamjerni softver je svaki softver koji je dizajniran da našteti računalu.Zlonamjerni softver može ukrasti osjetljive podatke s računala, postupno usporiti računalo, pa čak i slati lažne poruke e-pošte s vašeg računa e-pošte, često bez vašeg znanja.

SPAM

Spam ili junk mail je neželjena elektronička pošta. Riječ je uglavnom o nerelevantnim marketinškim porukama koje se šalju na e-mail adrese primatelja koji za to nisu dali svoju privo

RANSOMWARE

Ransomware je naziv za skup zlonamjernih programa koji korisniku onemogućuju korištenje računala. Nakon zaraze ransomware može šifrirati datoteke ili onemogućiti korištenje